גירושין בגישור לעומת גירושין משפטיים
תקופת הגירושין היא בין התקופות המטלטלות ביותר שחווים בני האדם. יש האומרים שזו החוויה הכי מטלטלת אחרי המוות. זוהי תקופה שבה בני הזוג נדרשים לקבל הרבה מאד החלטות לגבי עתיד משפחתם: עתידם הפרטי ועתיד הילדים. במהלך תהליך הגירושין בני הזוג נדרשים להגיע להסכמות בשלושה נושאים מרכזיים: זמני השהות של כל הורה עם ילד, חלוקת הרכוש ומזונות אם יש צורך בכך. בני זוג שרוצים לסיים את הנישואים בצורה יפה ולהתגרש בטוב בדרך כלל מגיעים לתהליך של גישור גירושין.
בתהליך הגישור כל שלושת הנושאים מדוברים בין בני הזוג בהובלת מגשר הגירושין ולאחר שבני הזוג מגיעים להסכמות, המגשר מעלה אותם על הכתב ויוצר את הסכם הגירושין. אנו במרכז לגישור גירושין מעדיפים לקרוא לתהליך גישור הגירושין "גישור לשותפות חדשה" ולהסכם הגירושין "הסכם לשותפות חדשה". אנו מאמינים שלטרמינולוגיה של התהליך יש השפעה על הצלחתו. הסיבה שבחרנו בטרמינולוגיה זאת היא בגלל שעובדתית בני הזוג נשארים שותפים לגידול הילדים ולכן השותפות ביניהם לא באמת מתפרקת לגמרי. לטעמינו המונח גישור גירושין מתאים רק לבני זוג שמתגרשים שאין להם ילדים.
רק לאחר שבני הזוג מרוצים מהסכם הגירושין הכתוב הם קובעים דיון קצר לאישור הסכם בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה ליד מקום מגוריהם. בדיון הקצר של 15 עד 30 דקות בית המשפט נותן להסכם הגירושים תוקף של פסק דין. בית המשפט עובר על ההסכם ומוודא שצרכי הילדים סבירים ואין פגיעה בהם.
עד כאן הכל טוב ויפה.
ממה להיזהר בגירושין משפטיים עם ייצוג של עורך דין לענייני משפחה
אך מה אם אותם מקרים שבני הזוג אינם מגיעים להסכמות והם נדרשים לשכור את שרותיהם של עורכי הדין על מנת שהם ייצגו אותם בבית המשפט. כאן בדרך כלל התמונה מתחילה להסתבך. תפקידם של עורכי הדין הוא להשיג ללקוחות שלהם כמה שיותר. ישנם עורכי דין מצוינים שרואים את התמונה הרחבה וכן חושבים על המציאות המשפחתית ביום שאחרי הגירושין ולכן ייעצו בחוכמה ובהגינות ללקוח שלהם איך לפעול.
מאידך, ישנם עורכי דין שאינם חושבים על המציאות המשפחתית ביום שאחרי. אותם עורכי דין (מתוך מטרה טובה להשיג את המקסימום בשביל הלקוח/ה שלהם) ייעצו ללקוחות שלהם לעשות פעולות שלכאורה יתנו להם יתרון משפטי. הייעוץ יכול להתבטא במקרה הפחות חמור בכתיבת שקרים על הצד השני ובמקרה הגרוע המלצה להגיש תלונת שווא על הצד השני. עורכי דין שמייעצים בצורה זו לא חושבים לרגע על הילדים של הלקוח שלהם ולא נותנים את דעתם מספיק להשלכות הרבות שדרך פעולה זה תביא לבני הזוג וילדיהם בתהליך הגירושין ולאחריו.
הבעיה היא שבתקופת הגירושין אובייקטיבית ואנושית בני הזוג מבולבלים מאד ולפעמים לא יודעים מה היא ההחלטה הנכונה עבורם לקבל. בראש עוברת להם המחשבה שאם העורך דין שלהם ייעץ להם לעשות זאת אז סביר להניח שהוא יודע על מה הוא מדבר ולכן יש סיכוי גבוה שהם יפעלו כך. אז כמו בכל מקצוע יש עורכי דין טובים מאד ויש כאלו שלא!
מאיזה עורך דין לענייני משפחה להתרחק?
התשובה פשוטה. במשפט אחד: יש להתרחק מעורך דין שמייעץ ללקוחות שלו לשקר ולהגיש תלונות שווא במשטרה על הצד השני. לכל עורך דין יש את האסטרטגיה שלו כיצד לנהל את תהליך הגירושין וזה בסדר גמור. יחד עם זאת יש לדעת שיש קווים אדומים שאסור לחצות מאחר והניצחון הרגעי (שלא בהכרח מגיע וגם יכול להיות לכך השלכות הפוכות) הוא הפסד משפחתי כבד וארוך טווח במיוחד לילדים. הורה שבאמת אוהב את ילדיו לעולם לא יגיש תלונת שווא כנגד ההורה השני. ראו הוזהרתם!
אם יש לכם עוד שאלות בנושא גישור גירושין או ייצוג משפטי אתם מוזמנים לקבל מאתנו באהבה שיחת ייעוץ חינם. ואם במקרה עוד לא הורדתם ללא עלות את הספר "פשוט להתגרש נכון" אתם מוזמנים לעשות זאת בלחיצה כאן.