ארבעה טיפים איך להתגרש מהר ונכון
כמגשרי גירושין שנים רבות, לא פעם אנו נתקלים בזוגות המעוניינים לסיים את הנישואין שלהם בתהליך גירושין מהיר ולהגיע להסכם גירושין מהר ככל האפשר אבל הם לא יודעים איך לעשות זאת. במאמר זה החלטנו לתת כמה טיפים שיכולים לסייע לבני זוג לעבור את תהליך הגירושין בצורה מהירה ויעילה יותר.
טיפ ראשון – איך להתגרש מהר ונכון: בחרו את תהליך גישור הגירושין לסיום הנישואים
כשזוג מחליט להתגרש עומדות בפניו שתי אופציות מרכזיות לגירושים: להתגרש בתהליך של גישור גירושין או הליך גירושין משפטי. לצערנו לא מעט זוגות מתגרשים בהליך גירושין משפטי. על מנת להתגרש מהר בני הזוג חייבים להבין שהם צריכים להתגרש רק בערוץ גישור הגירושין. גישור גירושין היא הדרך המהירה ביותר לסיים גירושין. הדרך הארוכה היקרה והכואבת להתגרש היא דרך המערכת המשפטית.
מטרת הגישור היא להגיע להסכם גירושין או כפי שאנחנו במרכז לגישור גירושין אוהבים לקרוא לו "הסכם לשותפות חדשה" בהחלטות משותפות של בני הזוג ולא של השופט או השופטת בבית המשפט. בתהליך הגישור מגשרי הגירושין יעזרו לבני הזוג להגיע להסכמות בכל הפרמטרים הנוגעים לגירושין: חלוקת רכוש, זמני שהות עם הילדים, מזונות והסדרת הגט.
הסיבה לכך שתהליך גישור הגירושין מהיר יותר הוא בין היתר שאין צורך לחכות לשופט שיקבל החלטות עבור בני הזוג. כשכך הדברים התהליך יכול להתקדם הרבה יותר מהר. בנוסף, כיוון שבני הזוג עובדים יחד הם יכולים להגיע להסכם טוב יותר מאשר פסק דין של שופט ולהגיע להסכם גירושין בצורה מהירה יותר. חשוב לזכור שבתי המשפט בישראל עמוסים מאד ולוקח חודשים ארוכים לקבוע דיונים. מה גם שכל תיק גירושין מחולק ל4 תתי תיקים ולכן בדרך כלל תהליכי גירושין משפטיים לוקחים שנים.
טיפ שני – איך להתגרש מהר ונכון : מלאו ביסודיות את בקשות המגשר/ת
כאשר בני זוג עוברים תהליך של גישור גירושין ישנם בקשות הקשורות למסמכים שהמגשר/ת יבקשו מהם להמציא על מנת לקדם את התהליך. ביצוע מהיר של בקשות אלו יכולה לסייע לבני הזוג לעבור את התהליך בצורה יעילה ומהירה יותר ולכן בני זוג שרוצים להתגרש מהר צריכים לבצע משימות אלו כמה שיותר מהר.
טיפ שלישי – איך להתגרש נכון: הבדילו בין עיקר לטפל
כשמגיעים לתהליך גישור הגירושין צריכים להיות מוכנים. ההכנה היא בהבנה אישית של כל אחד מבני הזוג מה הכי חשוב לו שיתקיים בחיים שאחרי הגירושין. יחד עם זאת יש גם לגלות אמפטיה לצרכים של הצד השני. זיכרו אמפטיה אינה בהכרח הסכמה. אין לבטל או לזלזל ברצונותיו של הצד השני אלא להתייחס אליהם, להביע עמדתכם ולנסות בעזרת המגשר להגיע להסכמות. תהיו בטוחים שלא תקבלו את כל הדברים שאתם רוצים בדיוק כמו שהצד השני לא יקבל. אם אתם חושבים שבבית המשפט החיים יותר פשוטים וקלים זיכרו שממש לא ושווה לכם ובעיקר לטובת בריאות ילדכם להגיע להסכמות בתהליך של גישור גירושין.
מאחלים לכם המון בהצלחה ואם יש לכם עוד שאלות אתם יותר ממוזמנים לפנות אלינו.
המון בהצלחה!