תקשורת נכונה בתהליכי גירושין
גירושין יכולים להיות חוויה מאתגרת וסוחטת רגשית עבור שני הצדדים המעורבים והילדים. עם זאת, בני זוג שישכילו לתקשר בצורה נכונה יוכלו למזער את הטלטלה הנפשית והכלכלית הקיימת בתהליכי גירושין. חשוב להבין שחילוקי דעות שלא מטופלים במיוחד בתהליכי גירושים, בקלות מאד יכולים לגרור את בני הזוג להליך גירושין משפטי כואב ויקר. במאמר זה נשתף בדרכים שונות שניתן להשתמש בהן כדי לקדם תקשורת בריאה במהלך גירושין, כגון תרגול הקשבה פעילה, תשומת לב לשפת גוף ופנייה לעזרה מקצועית בעת הצורך. על ידי הבנה ויישום של גישות אלה, בני זוג יכולים לנווט את המורכבות של גירושין בקלות רבה יותר ובסופו של דבר להשיג פתרון מהיר ככל הניתן בדמות הסכם גירושים שיהיה מקובל על שני הצדדים.
הקשבה פעילה בתהליך הגירושין
הקשבה פעילה היא מיומנות חיונית בטיפוח תקשורת יעילה במהלך גירושין. הדרך לייצר הקשבה פעילה בזמן תקשורת בין בני הזוג וגם במהלך גישור הגירושין היא להיות בהתמקדות מלאה בדובר, כמו גם להיות בניסיון כנה להבין את נקודת המבט שלו/ה למרות הכעס שלפעמים קיים. חשוב מאד להימנע מלהפריע או לכפות מחשבות ודעות על הצד השני. את ההקשבה הפעילה אפשר ליישם ע"י שיקוף המסר של הצד השני במילות המקשיב על מנת לוודא שהבין נכון את המסר שהועבר. בצורה זו כל אחד שמדבר במהלך ביטוי מחשבתו מבין שהצד השני באמת מקשיב לו ורוצה להגיע לפתרון. תרגול הקשבה פעילה יכול לסייע ביצירת סביבה של אמפתיה והבנה, מה שמקל על דיון בנושאים קשים והגעה להסכמות. זה גם מפגין כבוד ונכונות לעבוד יחד לקראת תוצאה מועילה לשני הצדדים. במידה והמקשיב אינו מבין את המסר המועבר אליו חשוב שישאל שאלות על מנת להבין את נקודת המבט של הצד השני. בנוסף, יש חשיבות גדולה מאד לאינטונציה בהם נאמרים הדברים ולכן יש לשים לכך תשומת לב מרבית.
תעדוף דרישות ומוכנות לפשרות בתהליך הגירושין
כשבני זוג מחליטים להתגרש לכל אחד מהם יש רשימה ארוכה של דברים שהוא או היא חושבים שצריכים להתקיים לאחר הפרידה. לא פעם, הדרישות יכולות להתנגש אחד עם השני. זאת הסיבה שכל אחד מבני הזוג צריך לשבת עם עצמו ולערוך תעדוף של דרישותיו מתוך הבנה שעל מנת להגיע להסכם יש לעשות גם פשרות.
איך לתקשר נכון בתהליכי גירושים – שפת גוף.
מחקרים רבים מלמדים שלשפת הגוף שלנו יש כח רב בהעברת המסרים שלנו. רמזים לא מילוליים, כגון הבעות פנים, מחוות ויציבה, יכולים להשפיע באופן משמעותי על התקשורת במהלך גירושין. מודעות לשפת הגוף וכיצד היא יכולה להיתפס על ידי אחרים חיונית לשמירה על תקשורת פתוחה ויעילה. הנה כמה הצעות לשיפור שפת הגוף שלכם: שמירה על קשר עין, שימוש במחוות פתוחות ותשומת לב להבעות פנים. הימנעות מזרועות שלובות, הימנעות מזעף או גלגול עיניים עד כמה שניתן.
גישור גירושין בתהליכי גירושים.
גישור גירושין הינו מרחב שעוזר לבני הזוג להגיע להסכמות ביניהם. מגשרי גירושין עוזרים לבני הזוג להקל על דיונים, לספק הדרכה על טכניקות תקשורת יעילות, ולהציע נקודת מבט ניטרלית על נושאים שנויים במחלוקת. כאשר בני זוג מחפשים עזרה מקצועית בדמות מגשר או משרת גירושין , חשוב למצוא מגשר/מגשרת מנוסים בעבודה עם זוגות מתגרשים המבינים את האתגרים הייחודיים העומדים בפניהם. לטעמינו יש ערך מוסף גדול כאשר המגשר או המגשרת עברו בעצמם גירושין. עוד חשוב להדגיש שההגעה לגישור היא רק השלב הראשון והכרחי להצלחת הגישור. השלה השני להצלחת הגישור היא ההבנה ששני הצדדים צריכים להיות פתוחים ומוכנים להתחייב לתהליך כדי להשיג את התוצאה הטובה ביותר האפשרית.
תקשורת אפקטיבית בתהליכי גירושין – סיכום
שמירה על תקשורת טובה במהלך גירושין יכולה להיות מאתגרת, אך היא חיונית למזעור הנזקים שתהליכי גירושים מביאים איתם. בתקופה קשה זו כל אחד מבני הזוג צריך להתעלות על עצמו ולהבין כיצד להתנהל. חוסר תשומת לב להתנהלות בתקשורת מכילה גם אם הצד השני אינו פועל כך יכול לגרור את המשפחה כולה להליך גירושין משפטי ארוך, יקר וקשה שיפגע מאד בני הזוג כלכלית ונפשית.
ההמלצה שלנו היא שבמידה ובני זוג לא מצליחים להגיע להסכמות בתהליך גישור הגירושין חשוב שיבינו לעומק מה המחיר שהם הולכים לשלם אם ינהלו את הקונפליקטים שלהם בבית המשפט. אם עוד לא הורדתם את הספר "פשוט להתגרש נכון" שאנחנו נותנים במתנה אנחנו מזמינים אתכם לעשות זאת מכאן.