עורך דין ומגשר אורי דון יחייא, הילה הבר ורם שפינר מגשרי גירושין

איך לגרום לבעל לעזוב את הבית

הדרך לבקש מהבעל לעזוב את הבית בתהליך גירושין

כיצד לבקש את בעלך לעזוב את הבית

תהליך גירושים הוא תהליך מאתגר וסוחט רגשית, במיוחד כאשר מדובר ברצון של אחד מבני הזוג שהשני יעזוב את הבית המשותף. לכן, לפני השיחה בעניין זה יש להבין כיצד לבצע שיחה זו על מנת להגיע לאחוזי הסכמה טובים יותר. תכנון מראש של השיחה הכרחי. במאמר זה נחקור היבטים מרכזיים של איך לבקש מבעלך לעזוב את הבית במהלך גירושין, תוך התמקדות בתקשורת פתוחה, הצבת גבולות, שיקולים משפטיים והחשיבות של מערכת תמיכה וטיפול עצמי.

אך לפני המשך קריאת המאמר אם אתם נמצאים בתהליכי גירושין או אם יש לכם חברים/משפחה שנמצאים בתהליכי גירושים אנו יותר ממציעים לכם שלאחר קריאת המאמר תורידו בחינם את הספר פשוט להתגרש נכון (או תשלחו אותו לזוג שהחליט להיפרד ולהתגרש). הספר פשוט להתגרש נכון כבר עזר למאות זוגות בישראל להתגרש בטוב במינימום נזקים כלכליים ונפשיים לעצמם וילדיהם. את הספר ניתן להוריד בחינם בלחיצה מכאן.   

ארבעה דברים להקפיד עליהם בעת הבקשה מהבעל לעזוב את הבית

תקשורת פתוחה

תקשורת כנה וברורה היא קריטית כאשר אישה מעלה את הנושא שהיא מבקשת מהבעל לעזוב את הבית. יש לגשת לשיחה זו באמפתיה ובהבנה, תוך הבעת צרכים וציפיות. מיקום השיחה צריך להיות במקום ניטרליי. את השיחה צריך לקיים כשהילדים לא נמצאים באזור. מומלץ לתרגל את מה שאת רוצה לומר מראש, להבטיח כי המסר שלך הוא ברור ותמציתי. בגלל שמדובר בבקשה גדולה מאד צריך לקחת בחשבון כי השיחה לא תהיה נעימה, וזה חיוני להיות מוכן לתגובות פוטנציאליות של בעלך. יש לגייס את כל יכולות ההכלה בסיטואציה לא פשוטה זו ולנסות להבין את הכאב והמצוקה של הבעל. אם חס וחלילה יש אלימות במשפחה יש לקבל ייעוץ ספציפי האם כדאי לבצע שיחה שכזו.

הצבת גבולות

יצירת גבולות רגשיים ופיזיים בתהליך הפרידה חיונית לרווחתם של שני בני הזוג. גבולות אלה יסייעו לשני הצדדים להבין את המציאות החדשה ולנהל את המעבר בצורה יעילה יותר. גבולות רגשיים עשויים לכלול שיחות מגבילות על מערכת היחסים או רגשות אישיים, בעוד גבולות פיזיים עשויים לכלול שינה בחדרים נפרדים או הימנעות מכניסה למרחבים הפרטיים אחד של השני.

כדי לקבוע את הגבולות האלה, נהלי שיחה פתוחה עם בעלך על הציפיות שלך. חשוב להיות ברור ואסרטיבי בהבעת הצרכים שלך תוך פתיחות לשמוע את נקודת המבט שלו. שמירה על גבולות אלה יכולה להיות מאתגרת, אך פעולה זו תוביל בסופו של דבר לתהליך פרידה וגירושין בריא יותר.

היבטים משפטיים שיש לקחת בחשבון

הבנת ההשלכות המשפטיות של בקשתך שבעלך יעזוב את הבית היא קריטית לפני שמתחילים שיחות בנושא. התייעצות משותפת שלך ושל בעלך עם מגשר יכולה לעזור לכם להתנהל טוב יותר בנוף המשפטי המורכב של גירושין. מגשרים שהינם גם עורכי דין יכולים לסייע לכם להבין את זכויותייכם, את ההשלכות האפשריות שהבעל יעזוב את הבית, וכיצד לגשת למצב בצורה הטובה ביותר.

הסכמות זמניות, כגון הסכם כתוב המפרט את הציפיות בתקופת הפירוד, יכולים לסייע בגיבוש מסגרת לתהליך. ניתן לשלב זאת בהמשך בהסכם משפטי פורמלי יותר במהלך הליך הגירושין.

מערכת תמיכה וטיפול עצמי

רשת של חברים, בני משפחה ואנשי מקצוע להישען עליהם בתקופה מאתגרת זו היא חיונית. הקיפי את עצמך באנשים שיכולים להציע תמיכה רגשית, הדרכה ואוזן קשבת. תנסי להימנע מעצות של אנשים שעברו גירושים קשים ולוחמניים. אין זה בהכרח הדרך שאת צריכה לעבור בגירושין. בנוסף, פנייה לעזרתו של מטפל/מאמן או קבוצת תמיכה יכולה להועיל לעיבוד רגשות ולהשגת תובנות חשובות.

מתן עדיפות לטיפול עצמי ולרווחה במהלך המעבר הקשה הוא קריטי. עיסוק בפעילויות המקדמות הרפיה, כגון פעילות גופנית, מדיטציה או בילוי זמן בטבע, יכול לעזור לנהל מתח ולשמור על איזון רגשי. זכרי כי רווחתך ורווחת בעלך היא בראש סדר העדיפויות בתקופה זו, וטיפול בעצמכם יאפשר לכם לנהל טוב יותר את האתגרים האובייקטיבים של תהליך הגירושים.

איך לגרום לבעל לעזוב את הבית – סיכום

בקשתך שבעלך יעזוב את הבית במהלך גירושין הוא תהליך מורכב ורגשי. על ידי התמקדות בתקשורת פתוחה, הצבת גבולות, הבנת ההיבטים המשפטיים, שמירה על מערכת תמיכה חזקה ומתן עדיפות לטיפול עצמי, את יכולה להתנהל במצב מאתגר זה עם יותר ביטחון ובהירות. בסופו של דבר, המטרה היא להשיג פרידה בריאה ומכבדת המאפשרת לשני בני הזוג להתקדם ולהבריא.

אם במקרה עוד לא קראתם את המדריך המקיף שלנו פשוט להתגרש נכון, זה הזמן לעשות זאת בלחיצה כאן. המדריך עזר למאות זוגות בישראל להתגרש בטוב, במינימום נזקים נפשיים וכלכליים לעצמם וילדיהם.

מוזמנים לפנות אלינו למרכז לגישור גירושין ומשפט בכל שאלה בנושא. בהצלחה!

ייצוג משפטי בגירושין
חברי המרכז לגישור גירושין ומשפט: מגשר ועורך דין אורי דון יחייא, רם שפינר מגשר ומאמן, הילה הבר מגשרת גירושים

פוסטים אחרונים

הסכם גירושים

הסכם גירושין הסכם גירושין הוא מסמך משפטי חיוני המסדיר את כל ההיבטים של פירוק הנישואין. בישראל, להסכם זה חשיבות מיוחדת בשל המורכבות של דיני המשפחה.

קרא עוד »

ככה תתגרשו מהר

אורך תהליך הגירושים בישראל אורך תהליך הגירושין המשפטי בישראל תהליך הגירושין בישראל הוא מורכב ועשוי להימשך תקופה משתנה, הנעה בין מספר חודשים ועד מספר שנים.

קרא עוד »

גירושין בחינם

תאור תהליך החוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה וגירושים תהליך יישוב הסכסוך בגירושין בישראל, הממומן על ידי המדינה, הוא חלק מהליך שנקרא "החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי

קרא עוד »

עשה ואל תעשה בגירושין

7 דברים לעשות כשמתגרשים גירושין הם אחד התהליכים המורכבים והרגשיים ביותר שזוג יכול לעבור. בעוד שכל מקרה הוא ייחודי, ישנם כמה כללי "עשה" ו"אל תעשה"

קרא עוד »

איך להתגרש

איך להתגרש נכון כאשר זוג מגיע למצב שהוא רוצה להתגרש ולסיים את תקופת הנישואין שלו, חשוב שיתייעץ עם האנשים הנכונים כיצד להתגרש נכון ואיך להתנהל

קרא עוד »

סימנים שצריך להתגרש

מתי הזמן להתגרש קבלת ההחלטה לסיים נישואים ולהתגרש אינה החלטה קלה להגיע אליה. יחד עם זאת זיהוי מתי ההחלטה להתגרש עשויה להיות הצעד ההגיוני היחיד

קרא עוד »

ספר מקיף ופרקטי העונה על שאלות רבות בתהליכי גירושין: איך לשמור על עצמכם ועל ילדכם כלכלית ונפשית? כמה באמת עולה להתגרש? כמה זמן לוקח להתגרש? איך לחשב מזונות? איך להתמודד עם חילוקי דעות? והכי חשוב איך להתגרש נכון!

דילוג לתוכן