עורך דין ומגשר אורי דון יחייא, הילה הבר ורם שפינר מגשרי גירושין

איך להיפרד אחרי זוגיות ארוכה

פרידה לאחר זוגיות ארוכה – איך להתמודד?

פרידה לאחר מערכת יחסים ארוכת טווח אינה פשוטה לכל הדעות ולכן יש להערך אליה בהתאם. במאמר זה נסקור מספר טיפים חשובים כיצד להיפרד נכון אחרי זוגיות ארוכה. מדובר בטיפים חשובים. יחד עם זאת אנו מפצירים בבני זוג שמתכננים להיפרד או להתגרש לקרוא את המדריך המורחב שלנו "פשוט להתגרש נכון" שכבר עזר למאות זוגות להיפרד ולהתגרש בטוב במינימום נזקים כלכליים ונפשיים לעצמם וילדיהם. שם המדריך הוא פשוט להתגרש נכון ואתם יכולים לקבל אותו ללא עלות בלחיצה כאן או על התמונה למטה.

הבנת הצורך בפרידה

לפעמים, למרות כל המאמצים של בני בזוג לשמור על מערכת היחסים שלהם הזוגיות מגיעה לסיומה ממגוון סיבות. במאמר זה לא נעסוק בסיבות לפרידה או גירושין לעומק אלא בתהליך הקבלה של הפרידה ובדרך הפעולה לביצוע ההחלטה להתגרש של אחד מבני הזוג.

השפעות רגשיות של פרידה במערכות יחסים ארוכות טווח

באופן טבעי מערכות יחסים ארוכות טווח יוצרות קשרים רגשיים עמוקים. במציאות שכזו אם אחד מבני הזוג או שניהם מחליטים שבשלב מסויים לא טוב להם בזוגיות והם רוצים להיפרד אז תהליך הפרידה נראה מפחיד ומרתיע . החוויות המשותפות, הזיכרונות והתכניות לעתיד שבדרך כלל היו באווירת הבית ומושרשים עמוק בחייהם של שני בני הזוג מקבלים מימד אחר. ההכרה במציאות החדשה שעתידה לבוא ושינוי דפוסי המחשבה הם חשובים להמשך התהליך של בני הזוג לתהליך הפרידה.

מתי להבין שצריך לשחרר במערכות יחסים ארוכות טווח

לפעמים, החלק הקשה ביותר הוא לא הפרידה עצמה, אלא ההכרה בכך שמערכת היחסים הגיעה לסיומה. הסימנים יכולים לכלול אומללות מתמשכת, חוסר תקשורת או הבדלים מהותיים שלא ניתן ליישב בין בני זוג. חשוב שבני הזוג יקשיבו לתחושת הבטן שלהם; אם בני הזוג כל הזמן מפקפקים בכדאיות של מערכת היחסים, זה עשוי להיות סימן לכך שמשהו לא בסדר.

קבלה של הבלתי נמנע והכנה מנטלית

לאחר שבני הזוג מזהים את הסימנים, השלב הבא הוא קבלה. זה קשה ולא פשוט, במיוחד לאחר שבני הזוג במשך שנים רבות חוו רגשות של אהבה ותשוקה אחד כלפי השני במערכת היחסים שלהם. עם זאת, על מנת לצלוח את תהליך הפרידה קבלה היא המפתח להתקדמות. משמעותה של קבלה בהקשר זה היא להבין שבעוד שמערכת היחסים הייתה נכונה לבני הזוג פעם, היא כבר לא משרתת את הרווחה שלהם עכשיו. הכנה מנטלית כרוכה בקבלה של המציאות הזו ובחיזוק עצמי של בני הזוג. אימצו את הרעיון שסיום מערכת היחסים הוא לא רק סוף, אלא גם שער לתחילות חדשות.

תכנון שיחת הפרידה

בחירת הזמן והמקום הנכונים

החלטה לסיים מערכת יחסים ארוכת טווח היא קשה. לא תמיד מדובר בהחלטה משותפת של בני הזוג והאופן שבו הצד שרוצה להיפרד או להתגרש יוזם את שיחת הפרידה הוא קריטי. חשוב לבחור זמן שבו אף אחד מבני הזוג לא ממהרים או לחוצים. הימנעו ממקומות ציבוריים כדי לשמור על פרטיות ולכבד. סביבה מוכרת ופרטית שבה שני בני הזוג מרגישים בטוחים לבטא את עצמם היא אידיאלית.

מה לומר: לתקשר בצורה ברורה וחביבה

כשהגיע הזמן לדבר, היו ישירים אך חומלים. תכננו לבטא את רגשותיכם ללא האשמות. השתמשו במשפטים המתחילים ב"אני" כדי לקחת אחריות על ההחלטה שלכם: "אני מרגיש/ה", "אני צריך/כה", "הבנתי". זה עוזר להפחית התגוננות. היו כנים לגבי הסיבות שלכם, אך הימנעו מפרטים מיותרים שעלולים לגרום לכאב רב יותר. דבקו בהחלטתכם בתקיפות, שכן מתן מסרים מעורבים עלול ליצור תקוות שווא ולהאריך את הכאב עבור שניכם.

ניהול רגע הפרידה

התמודדות עם רגשות במהלך השיחה

פרידה היא לא רק עניין של מילים; היא עניין של ניהול סערת הרגשות שתתעורר באופן בלתי נמנע. חשוב להישאר רגועים ומלאי חמלה. אפשרו לעצמכם ולבן/בת הזוג שלכם לבטא רגשות ללא שיפוטיות. זכרו שדמעות, בלבול ואפילו כעס הם תגובות טבעיות. אם העוצמה הרגשית הופכת להיות קשה מדי, זה בסדר לקחת הפסקה קצרה כדי לאסוף את המחשבות ולהמשיך לאחר מכן בשיחה בבהירות ובכבוד.

להיות מוכנים לתגובות שונות

כל אדם מגיב אחרת לפרידה. בן/בת הזוג שלכם עשויים להיות המומים, בהכחשה או אפילו הקלה. הכינו את עצמכם למגוון תגובות וזכרו שאינכם יכולים לשלוט בתגובה שלהם, רק בתגובה שלכם. ללא קשר לתגובה הראשונית שלהם, שמרו על עמדת אמפתיה. אם המצב מחמיר, העניקו עדיפות לבטיחות ושקלו להיעזר במערכת תמיכה אם אתם זקוקים לעזרה.

אחרי הפרידה: ריפוי והמשך הלאה

לאחר פרידה, חשוב מאוד לתעדף טיפול עצמי. משמעות הדבר היא לאפשר לעצמכם זמן להתאבל ולהרגיש את האובדן ללא שיפוטיות. השתתפו בפעילויות שמביאות לכם שמחה ורגיעה, כגון קריאה, יציאה לטיולים ארוכים, תרגול יוגה או כל מה שמרגיע אתכם . שמירה על שגרה יכולה גם לספק תחושת יציבות בתקופה סוערת זו.

חיפוש תמיכה רגשית וקביעת גבולות

פנו לחברים ולמשפחה לקבלת תמיכה. שיתוף הרגשות שלכם עם אנשים שאכפת להם ממכם יכול להיות מרפא להפליא. עם זאת, חשוב גם לקבוע גבולות, במיוחד עם בן/בת הזוג לשעבר שלכם. זה עשוי לכלול הפסקה זמנית בתקשורת או קביעת מגבלות על דיונים על הפרידה. יצירת גבולות אלו עוזרת להגן על הרווחה הרגשית שלכם ומאפשרת לבני הזוג את המרחב הדרוש לכם כדי לעבד ולהחלים.

סיכום

סיכום המסע של פרידה בכבוד

פרידה לאחר מערכת יחסים ארוכת טווח אינה קלה לעולם, אך גישה מכילה ומכבדת כלפי הצד השני יכולה לסלול את הדרך לריפוי ולצמיחה. על ידי הכרה בסוף, תקשורת באמפטיה ומתן עדיפות לטיפול עצמי, אנשים יכולים להיפרד מבלי לפגוע בעצמם ובילדיהם ואף ולצאת חזקים יותר בצד השני.

פוסטים אחרונים

הסכם גירושים

הסכם גירושין הסכם גירושין הוא מסמך משפטי חיוני המסדיר את כל ההיבטים של פירוק הנישואין. בישראל, להסכם זה חשיבות מיוחדת בשל המורכבות של דיני המשפחה.

קרא עוד »

ככה תתגרשו מהר

אורך תהליך הגירושים בישראל אורך תהליך הגירושין המשפטי בישראל תהליך הגירושין בישראל הוא מורכב ועשוי להימשך תקופה משתנה, הנעה בין מספר חודשים ועד מספר שנים.

קרא עוד »

גירושין בחינם

תאור תהליך החוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה וגירושים תהליך יישוב הסכסוך בגירושין בישראל, הממומן על ידי המדינה, הוא חלק מהליך שנקרא "החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי

קרא עוד »

עשה ואל תעשה בגירושין

7 דברים לעשות כשמתגרשים גירושין הם אחד התהליכים המורכבים והרגשיים ביותר שזוג יכול לעבור. בעוד שכל מקרה הוא ייחודי, ישנם כמה כללי "עשה" ו"אל תעשה"

קרא עוד »

איך להתגרש

איך להתגרש נכון כאשר זוג מגיע למצב שהוא רוצה להתגרש ולסיים את תקופת הנישואין שלו, חשוב שיתייעץ עם האנשים הנכונים כיצד להתגרש נכון ואיך להתנהל

קרא עוד »

סימנים שצריך להתגרש

מתי הזמן להתגרש קבלת ההחלטה לסיים נישואים ולהתגרש אינה החלטה קלה להגיע אליה. יחד עם זאת זיהוי מתי ההחלטה להתגרש עשויה להיות הצעד ההגיוני היחיד

קרא עוד »

ספר מקיף ופרקטי העונה על שאלות רבות בתהליכי גירושין: איך לשמור על עצמכם ועל ילדכם כלכלית ונפשית? כמה באמת עולה להתגרש? כמה זמן לוקח להתגרש? איך לחשב מזונות? איך להתמודד עם חילוקי דעות? והכי חשוב איך להתגרש נכון!

דילוג לתוכן