עורך דין ומגשר אורי דון יחייא, הילה הבר ורם שפינר מגשרי גירושין

כמה עולה להתגרש בהליך משפטי?

שוק עורכי הדין לענייני משפחה בישראל הוא שוק פתוח. כל משרד עורכי דין רשאי להחליט על שכר טירחה לניהול תיק גירושין על פי מה שהוא רואה לנכון. בדרך כלל משרדים גדולים ממותגים וותיקים יקחו יותר שכ"ט ממשרדים קטנים אבל גם בזה אין חוקים.

המחירים לניהול שלושת התיקים הכרוכים בתהליך גירושין (משמורת, רכוש ומזונות) נעים בין 40,000 ₪ במשרדים הקטנים ועד ל150,000 ₪ ויותר במשרדים הגדולים בתוספת מע"מ לכל צד. הליך נוסף הוא מתן הגט שמתנהל בבית הדין הרבני שלפעמים מתומחר גם הוא בנפרד. כמובן שיש בשוליים גם עורכי דין לענייני משפחה שלוקחים מחירים נמוכים יותר או גבוהים יותר.

חשוב לציין שעלויות אלו אינן כוללות הוצאות נוספות בהליך הגירושין המשפטי הכוללות:

א. תשלום אגרות לבית המשפט לענייני משפחה
 
לכל תביעה שתרצו להגיש בבית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני תצטרכו לשלם אגרה עליה. מחיר האגרות משתנה אך מדובר בכמה מאות שקלים לכל תביעה.

ב. עלויות השליחויות של החומרים המשפטיים לצד השני ולבית המשפט.
 
לאחר הגשת התביעה המשפטית תצטרכו לדאוג לכך שהצד הנתבע יקבל אותה וגם בית המשפט. כמובן שעורך הדין שלכם ידאג לזה אך זוהי הוצאה נוספת בנוסף לשכר טירחתו. עורכי דין נוהגים להשתמש בחברות מקצועיות שנותנות אחריות לכך שהמשלוח יגיע בבטחה ובאחריות מאחר ומדובר בחומר רגיש. 

ג. דיונים נוספים בתיק הגירושין
 
ישנם משרדים הגובים שכר גלובלי ללא קשר לכמות הדיונים בתיק הגירושין, לעומת משרדים הגובים מחיר בסיס עם מספר דיונים מוגדר, ככל שיקבעו דיונים מעבר למכסה המוסכמת – הלקוח יצטרך להוסיף סכום נוסף.

ד. זכות הערעור בתיק הגירושין
 
כדאי לקחת בחשבון שבמידה ואחד מהצדדים אינו מרוצה מפסיקת בית המשפט ויחשוב שנגרם לו עוול ולפיכך ירצה לערער על החלטת בית המשפט, הוא יידרש להוספה של בין 10,000-30,000 ₪ שכר טרחה לעו"ד, בתוספת תשלומי אגרות ועירבונות שיכולים להגיע ל- 20,000 ₪.
 

עלות הכוללת של תיק הגירושין

כלומר, בעלות כוללת של שני הצדדים מדובר בהוצאה של לפחות סביב ה –  100,000 ₪ , עד מקרים יקרים בהם ההוצאה תהיה כ 470,000 ₪.
צריך לזכור שפעמים רבות תוך כדי ההליכים המשפטיים עורכי הדין של הצדדים (שכבר קיבלו את שכר הטרחה שלהם) שולחים את הצדדים לגישור חיצוני (פישור בשפה המקצועית). המטרה היא לנסות בכל זאת ליצור הסכמות בלי הגעה לפסק דין, מה שאומר עלות נוספת לצדדים. בשלב זה מדובר באינטרס של כל הצדדים:

 

  • בית המשפט – שחנוק מתיקי גירושין שמתנהלים אצלו ישמח שהצדדים יגיעו להסכמה בלעדיו.
  • עורכי הדין של שני הצדדים – שגם כן עמוסים מאד בתיקים רבים ירצו לחסוך מעצמם זמן יקר בבית המשפט והרי שכבר החתימו את הלקוח על שכ"ט.
  • התובע/ת והנתבע/ת-  מאחר וכנראה שגם הם מותשים מההליך ורוצים לסיים אותו כמה שיותר מהר.
העניין הוא שבשלב זה הנתבע/ת והתובע/ת כבר נפרדו מסכומי כסף גדולים מאחר וכבר חתמו מול עורכי הדין על הסכם שכר הטרחה לניהול כולל של תיק הגירושין שלהם. יתרה מכך, אם כבר הוגש כתב ההגנה שבו הצד הנתבע מחזיר דברים קשים לצד התובע בכתובים, רף האמוציות, הכעס והאנרגיות השליליות בין בני הזוג נמצא בשיאו.
זיכרו, אף עורך דין לא יכול להתחייב לכם מה יהיו תוצאות המשפט שלכם. עורך הדין כן יכול להגיד לכם מה הם החוקים הנהוגים היום אך מהר מאד אתם תבינו שלכל שופט או שופטת יש מרחב החלטה רחב ולתפיסת עולמם האישית יש השפעה מכרעת על פסק הדין.
 
כלומר החלטות ופסקי דין הם תלוי השופט או השופטת שמנהלים אותם. מנסיון אישי ומניסיון אנשים שאנו מלווים אנחנו יכולים להגיד לכם בביטחון שבבית המשפט הדברים כלל אינם שחור או לבן. האמת היא שהם הרבה יותר אפורים ממה שחושבים שהם גם במקרים שבמבט ראשון הם נראים ברורים. אם במקרה נתקלתם בעורך/כת דין שמבטיחים לכם תוצאה מסוימת בקשו מהם בכתב התחייבות שכזו והתייחסות לכך מה קורה אם אינם עומדים בהבטחה שלהם.
 
לעומת זאת, כמה עולה תהליך הגישור? במיוחד בשביל זה כתבנו פוסט מיוחד שמראה את ההבדלים המשמעותיים (כלכליים ונפשיים) בין הליך גירושין שמתנהל בבית המשפט לבין תהליך גירושין שמתנהל בגישור גירושין. לחצו כאן וגלו את ההבדלים המשמעותיים.

 

בגישור גירושין אתם קובעים את עתידכם בבית המשפט השופט קובע זאת

רם שפינר מגשר גירושין ביחד עם הילה הבר מגשרת גירושין ועורך דין ומגשר אורי דון יחייא מייסדי המרכז למשפט וגישור גירושין מלמדים, מגשרים, מייעצים ומאמנים מתגרשים איך להתגרש נכון

אנחנו מגשרים אבל לא רק! אנו גם מאמנים ומלווים מתגרשים בליווי אישי (ללא בן או בת הזוג)  שכבר נמצאים בתהליכי גירושין
(משפטי או גישורי) המרגישים אחד או יותר מהתחושות האלו: 

1.חווים בלבול/חוסר סדר ושליטה בתהליך הגירושין.

2. מחפשים פרספקטיבה וליווי פרטני נוסף בתוך תהליך הגירושין או אחריו.

3. חווים חששות/פחד כלכלי ליום שאחרי הגירושין.

4. מרגישים חוסר ביטחון עצמי לקבל החלטות בתהליך.

5. חששות/פחד שישארו לבד ביום שאחרי וקושי לממש זוגיות.

6. מתקשים להגיע ליעדים שהציבו לעצמם.

7. חוששים מההתנהלות החדשה עם הילדים. 

8. מתקשים לתקשר עם בן או בת הזוג שלהם במהלך
או אחרי הגירושין.

9. חווים ניתוק קשר מילדיהם בעקבות ניכור הורי.

אם יש לכם חברים/משפחה שאתם מרגישים שהם (או אתם) חווים את אחת או יותר מהתחושות האלו המליצו להם על תהליך
אימוני 
המותאם למתגרשים וגרושים שיעזור להם לצלוח את התקופה המטלטת בחייהם בגירסה הטובה ביותר שלהם.
זה לטובתם וטובת ילדיהם.

יש לנו את הידע, הכלים, ההשראה והניסיון האישי להפוך אתכם לגירסה הטובה ביותר שלכם במהלך ולאחר הגירושין!

פוסטים אחרונים

הסכם גירושים

הסכם גירושין הסכם גירושין הוא מסמך משפטי חיוני המסדיר את כל ההיבטים של פירוק הנישואין. בישראל, להסכם זה חשיבות מיוחדת בשל המורכבות של דיני המשפחה.

קרא עוד »

ככה תתגרשו מהר

אורך תהליך הגירושים בישראל אורך תהליך הגירושין המשפטי בישראל תהליך הגירושין בישראל הוא מורכב ועשוי להימשך תקופה משתנה, הנעה בין מספר חודשים ועד מספר שנים.

קרא עוד »

גירושין בחינם

תאור תהליך החוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה וגירושים תהליך יישוב הסכסוך בגירושין בישראל, הממומן על ידי המדינה, הוא חלק מהליך שנקרא "החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי

קרא עוד »

עשה ואל תעשה בגירושין

7 דברים לעשות כשמתגרשים גירושין הם אחד התהליכים המורכבים והרגשיים ביותר שזוג יכול לעבור. בעוד שכל מקרה הוא ייחודי, ישנם כמה כללי "עשה" ו"אל תעשה"

קרא עוד »

איך להתגרש

איך להתגרש נכון כאשר זוג מגיע למצב שהוא רוצה להתגרש ולסיים את תקופת הנישואין שלו, חשוב שיתייעץ עם האנשים הנכונים כיצד להתגרש נכון ואיך להתנהל

קרא עוד »

סימנים שצריך להתגרש

מתי הזמן להתגרש קבלת ההחלטה לסיים נישואים ולהתגרש אינה החלטה קלה להגיע אליה. יחד עם זאת זיהוי מתי ההחלטה להתגרש עשויה להיות הצעד ההגיוני היחיד

קרא עוד »

ספר מקיף ופרקטי העונה על שאלות רבות בתהליכי גירושין: איך לשמור על עצמכם ועל ילדכם כלכלית ונפשית? כמה באמת עולה להתגרש? כמה זמן לוקח להתגרש? איך לחשב מזונות? איך להתמודד עם חילוקי דעות? והכי חשוב איך להתגרש נכון!

דילוג לתוכן