גישור גירושין – הדרך החד משמעית להיפרד בצורה טובה
גירושין הם תהליך מאתגר ואמוציונלי, ומסלול ההתדיינות המסורתי בבית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני עלול לעיתים קרובות להחריף את הלחץ והקונפליקט בין בני הזוג הנפרדים. גישור גירושין הינה חלופה להתדיינות משפטית, ומציע דרך מכובדת ויעילה יותר לפתור סכסוכים ולהתקדם להשגת הסכם גירושין או כפי שאנו יותר אוהבים לקרוא לו הסכם לשותפות חדשה. על ידי הבנת תהליך הגישור, זוגות יכולים לקבל החלטות מושכלות ולחוות פרידה חלקה יותר, פוגענית פחות בעצמם ובילדיהם וגם לחסוך מאות אלפי שקלים וזמן יקר.
תהליך גישור גירושין
גישור גירושין הוא הליך וולונטרי וחסוי שבו צד שלישי ניטרלי, המגשר/המגשרת גירושין, מסייעים לבני זוג ביישוב סכסוכים ובמשא ומתן על הסדר מוסכם (הסכם גירושין) על שני הצדדים. ההסכמות שבני הזוג צריכים להגיע אליהם הם בשלושה נושאים מרכזיים:
א. זמני השהות של כל הורה עם הילדים
ב. קביעת סכום מזונות באם יש הצדקה לכך
ג. חלוקת הרכוש.
בניגוד להתדיינות המשפטית המסורתית, שבה לכל צד יש עורך דין, וההחלטות מתקבלות על ידי שופט, הגישור מאפשר לבני הזוג לשמור על השליטה בתוצאה. המגשר/ת אינם מקבלים החלטות עבור בני הזוג; במקום זאת, הם מאפשרים תקשורת ועוזרים לצדדים למצוא מכנה משותף.
גישור גירושין – יתרונות
לבחירה בגישור גירושין על פני הליך גירושין משפטי יש מספר יתרונות. ראשית, באופן מובהק זה משתלם יותר, מכיוון שבני הזוג חולקים את ההוצאות של מגשר אחד במקום לשלם לעורכי דין נפרדים. בנוסף, גישור הוא מהיר יותר מאשר ללכת לבית המשפט. זהו תהליך שהזוגות יכולים לקבוע את הפגישות שלהם בזמן שנוח להם ולמנוע את העיכובים הקשורים למערכת המשפט העמוסה בצורה לא הגיונית.
הפחתת מתח נפשי היא יתרון משמעותי נוסף של גישור גירושין. ליטיגציה יכולה להסלים במהירות סכסוכים וליצור אווירה אדוורסרית, מה שמקשה על בני הזוג לתקשר ביעילות. מצד שני, הגישור מטפח סביבה שיתופית, המאפשרת לצדדים להתמקד בפתרון בעיותיהם במקום להיאבק זה בזה בבית המשפט. גישה שיתופית זו יכולה גם להוביל לתוצאות משביעות רצון יותר, שכן שני הצדדים תורמים להסכם הסופי ונוטים יותר להרגיש שדאגותיהם טופלו.
הדרך שבה מתנהל תהליך גישור הגירושין
הליך הגישור מתחיל בדרך כלל בייעוץ ראשוני, במהלכו המגשר מסביר את התהליך ומתייחס לכל שאלה שיש לבני הזוג. לאחר מכן נקבעו פגישות עוקבות, בהן המגשר מאפשר דיונים בין הצדדים כדי לזהות ולפתור את המחלוקות ביניהם. מפגשים אלה עשויים לכסות נושאים שונים, כגון חלוקת רכוש, זמני השהות של כל הורה עם ילדיו, מזונות ונושאים רלוונטיים אחרים.
לאורך כל התהליך, המגשר נייטראלי ומבטיח כי לשני הצדדים תהיה הזדמנות שווה להביע את חששותיהם ודעותיהם. לאחר השגת הסכם הגירושין הכולל את כל הנושאים: חלוקת רכוש, מזונות, זמני השהות עם הילדים והסדרת הגט. לאחר מכן המגשר מנסח מזכר הבנות, המפרט את ההסכמות של בני הזוג. לאחר מכן בני הזוג עוברים על המסמך ואם הם מרוצים ממנו המגשר מנסח הסכם גירושין סופי לאישורם. כאשר בני הזוג מאשרים זאת הוא מוגש לבית המשפט על מנת לקבל תוקף משפטי של פסק דין.
איך לבחור מגשר או מגשרת גירושין
בחירת מגשר/ת מיומנים ומנוסים היא קריטית להליך גישור מוצלח. זוגות צריכים לחפש מגשר/ת עם הכשרה ספציפית בגישור גירושין והבנה מוצקה של דיני משפחה. כמו כן, חשוב למצוא מגשר/ת גירושין שיתאים לשני הצדדים. זה עשוי להיות כרוך בהתחשבות בגורמים כגון סגנון התקשורת של המגשר/ת, ניסיון עם מקרים דומים, וגישה כוללת לגישור.
גישור גירושין – סיכום
גישור גירושין מציע אלטרנטיבה בונה וידידותית יותר להתדיינות המסורתית, ומספק יתרונות רבים לפרידת זוגות. על ידי טיפוח סביבה שיתופית, גישור גירושין חוסך זמן, כסף ולחץ נפשי תוך מתן אפשרות לצדדים לשמור על שליטה ולנסח הסכם גירושין שמקובל על שניהם. זוגות העומדים בפני גירושין צריכים לשקול אפשרות זו ולקחת את הזמן כדי למצוא את המגשר/ת הנכונים להם על מנת לנווט פרידה חלקה יותר. על מנת לעזור לזוגות עוד יותר בתהליך הפרידה והגירושין שלהם כתבנו את המדריך המלא לגירושין ואנו נותנים אותו במתנה למבקרי האתר. על מנת לקבל את המדריך בחינם כנסו לכאן, מלאו את פרטיכם והמדריך יישלח ישירות לתיבת המייל שלכם.
מאחלים לכם המון בהצלחה
אורי, הילה ורם